Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους, σήμερα, με το σύνθημα “Σταματήστε τη διάβρωση του εδάφους, σώστε το μέλλον μας”

#WorldSoilDay


Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους,
σήμερα, με το σύνθημα “Σταματήστε τη διάβρωση του εδάφους, σώστε το μέλλον μας”

Σταματήστε τη διάβρωση του εδάφους, Εξοικονομήστε το μέλλον μας
Κάθε 5 δευτερόλεπτα, το ισοδύναμο ενός ποδοσφαιρικού πεδίου είναι διαβρωμένο. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη να αυξηθεί η συνειδητοποίηση μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας του Εδάφους αυτού του αυξανόμενου προβλήματος, καθώς ο πληθυσμός της Γης συνεχίζει να επεκτείνεται.

Φέτος, με την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της διαχείρισης του εδάφους, η εκστρατεία του FAO « Σταματήστε τη διάβρωση του εδάφους, σώσει το μέλλον μας » στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης υγιεινών οικοσυστημάτων και της ευημερίας των ανθρώπων . Με την ενθάρρυνση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να εμπλακούν σε προληπτική βελτίωση της υγείας του εδάφους, η εκστρατεία στοχεύει επίσης στην προβολή του υγιούς εδάφους . Αν δεν δράσουμε σύντομα, η διάβρωση θα γίνει. η γονιμότητα του εδάφους θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται αρνητικά με ανησυχητικό ρυθμό, απειλώντας τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε τρόφιμα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Ενθαρρύνοντας όλους τους ανθρώπους να συμμετάσχουν, ο FAO δημιούργησε έναν θεματικό ιστότοπο γεμάτο από πληροφορίες, πρωτοβουλίες και υλικό για τη διάδοση του μηνύματος μέσω διαφορετικών πλατφορμών πολυμέσων.

Ελάτε μαζί μας !

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=MSbbl5lpmik&feature=emb_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου